Hvad gik galt? Vores seneste større opdatering på ”Projekt Fuglsang” her på Voksenblog var Step 2 tilbage i slutningen af oktober. Her havde vi endnu ikke fået vores Golden Retriever-hvalp, Herman, men det er altså ikke ham, der skal have skylden for, at tingene ikke gik som planlagt. 

I Step 2 skrev vi, at vores næste skridt var at gøre badeværelset samt el-arbejdet færdigt, og at vi gerne ville have gulvvarme i kælderentreen, inden Herman flyttede ind. 

Uden at afsløre for meget, så kan jeg allerede nu sige, at vi her 5 måneder senere ikke er færdige med nogen af delene. 

Efter Step 2

2 uger efter vi havde udgivet Step 2, der rev jeg min skulder helt ud af led. Tidligere har jeg kunne komme mig ret hurtigt ovenpå sådan en omgang, men denne gang var jeg totalt handlingslammet i knap 2 uger. 

Lang historie kort: Jeg skulle skifte en pære, der var sprunget, men jeg kunne simpelthen ikke skrue selve lampen fri. Da jeg gav den alt, hvad jeg havde, så kom den fri, og det gjorde min skulder så også. 

Det resulterede i, at jeg absolut intet kunne lave i huset i 14 dage – end ikke vaske op. Og så glippede vi dermed også muligheden for at få gulvvarme i kælderentreen i første omgang. Pointen var, at det ville blive et værre svineri med ophugning og nystøbning af gulv, hvor vi dårligt kunne bo i huset tilligemed. Derfor er den del udskudt, indtil vi kan ”flytte ovenpå” – og vi har også lidt kig på en mulighed, hvor vi slipper for at hugge gulvet op. Der skal nok komme varme i på et tidspunkt, men hvornår og hvordan er der endnu ikke en endelig plan for. Og nu er den koldeste periode overstået for denne omgang. 

Jeg kom mig dog igen og var tilbage til “fuld” styrke, da Herman flyttede ind. Og udover, at han “stjal” meget af vores tid – især i de første uger – så fik vi også arbejdet med badeværelset og strømmen, men helt færdige er vi ikke. Mere om det senere. 

Udviklingen siden Step 2

For overskuelighedens skyld så kommer udviklingspunkterne her i så kronologisk rækkefølge som muligt 

Black Friday

Med alle de ting, som vi skal bruge til vores projekt, så besluttede vi os for, at vi ville lave en indkøbsseddel med ting, som vi skulle være på udkig efter til Black Friday. Og for ikke at blive revet med af alle FOMO-tilbuddene, så ville vi gerne lave den tidligt, så vi kunne følge prisudviklingen på vores ønskede genstande, så vi kunne vurdere, om det var “reelle tilbud” eller bare marketing. 

På listen havde vi: 

  • Seng
  • Udendørslamper
  • Tørretumbler 

 

Ny seng (+ dyne) 

Anmeldelse af Venus kontinentalseng fra Bedre Nætter (indeholder reklamelinks) 

Det er måske lidt overraskende, at vi valgte at prioritere at købe en ny seng midt i vores byggeprojekt. Vi har trods alt rigeligt med ting, der skal købes til projektet og et ret stramt budget. Men vores dagligdag var efterhånden begyndt at blive negativt påvirket af dårlig søvnkvalitet. Jeg svedte enormt meget, imens jeg sov, og Line lå så dårligt, at hun fik ondt i ryggen, nakke og arme. Og det var der vist heller ikke så meget at sige til, at vi ikke sov for godt. 

Vores gamle seng var to billige IKEA-boksmadrasser, som vi havde brugt i +/- 8 år. De havde tjent os godt, men var blevet så slidte, at hvis ikke vi holdte fast i kanten af sengen, når vi lagde os, så trillede vi ud igen. 

Til en begyndelse havde vi kig på en tilsvarende sengeløsning. Bare ny. Men da vi fandt ud af, at det ville koste os 7-8.000 kr. at gå med IKEA-løsningen, slog vi heldigvis ikke bare til med det samme. 

I stedet kiggede vi os lidt omkring online, og vi blev ret begejstret for Bedre Nætter. Det er nogle unge gutter, som så et hul i markedet for at gøre sengekøb nemt tilgængeligt og billigt online samtidig med, at kvaliteten ikke fejler noget. 

Især Bedre Nætters “100 dages prøve” gjorde, at vi ret ubekymret bestilte online uden at have prøvet sengen. Der er gratis fragt, og hvis man – mod forventning – ikke sover godt i sengen, så kommer de kvit og frit og henter den og giver alle pengene igen. Og den afprøvede seng bliver herefter doneret til velgørenhed. Det er da et koncept, der er til at forstå. 

Prisen på kontinentalsengen fra Bedre Nætter var kun lidt dyrere end løsningen fra IKEA (som ikke var en kontinentalseng), så vi slog til på det tilbuddet med det samme og fik leveret kort efter. 

Vi købte Venus Natural 180×200 i lysegrå med egetræsben, hvor der fulgte en gratis sengegavl med. Men sengegavlen var beregnet til at være væghængt, men fordi sengen står på en midlertidig plads i vores soveværelse, så ville vi ikke skrue den fast i væggen. Det kunne dog løses med dette beslag, hvor man blot monterer sengegavlen direkte på sengen.

Fastheden på madrassen var desuden supernemt at vælge, da der blot var nogle vægtintervaller, som vi kunne følge. Fast til mig og medium til Line. 

Her 5 måneder efter vores køb, kan vi uden tvivl konstatere, at det var en fantastisk anskaffelse. Vi har været så glade for Venus-sengen fra Bedre Nætter. Line siger tit, at det føles som at være på luksushotel, når vi hopper i seng. Og det er ikke, fordi vores hus ellers er særligt wellness-agtigt i sin nuværende stand. 

Det må da gi’ nogle voksenpoint at investere i sin søvn! 

Er du på jagt efter en ny seng, så kan vi varmt anbefale en kontinentalseng fra Bedre Nætter. Vores brugeranmeldelse begrænser sig dog til Venus-sengen, men jeg kan se på anmeldelserne på de andre senge, at de også ser ud til at være gode. Prøv deres sengeoverblik og find en seng i en prisklasse, der passer dig, hvis du er på jagt efter ny seng. Der er som regel altid et godt tilbud. 

Klimadyne 

Venus-sengen hjalp ret meget på mit problem med at svede om natten, men det løste det dog ikke 100%. Næste skud i bøssen var derfor en ny dyne. Vi har altid sovet med dobbeltdyne, men den dyne vi havde var enormt tung og tyk. 

Derfor ønskede jeg mig en “klimadyne” (eller temperaturregulerende dyne om man vil) i julegave. Udvalget i temperaturregulerende dyner var dog ikke kæmpe stort, når det skulle være en dobbeltdyne, men jeg var så heldig at få denne i julegave: CLIMA Temperaturregulerende dyne 200×220. 

Og det var virkelig en god julegave! Siden juleaften har jeg ikke haft nogen problemer med nattesved. 

 

Hvis det ikke havde gjort hele tricket, så havde mit næste forsøg være at prøve med noget “afkølende” sengetøj. Evt. dette sæt fra Bedre Nætter. 

 

Udendørslamper 

Jeg var fast besluttet på, at vores udendørslamper skulle være Philips Hue. 

For det første var jeg vild med teknikken i lamperne med muligheden for at “programmere” dem til fx at tænde ved solnedgang. For det andet så havde vi “brug” for, at det var et system, som ikke var afhængig af kontakter, da vi skulle bruge lamper hele vejen rundt om huset. I den forbindelse synes jeg, at det ville være træls, hvis vi skulle gå rundt og tænde på forskellige kontakter for at få alt lyset tændt. 

Philips Hue skulle det være. Til gengæld måtte Line vælge hvilken model, det skulle være. 

Modellen, som vi faktisk samstemmigt valgte, blev Philips Hue Nyro. Og da de rent faktisk kom på tilbud til Black Friday, slog vi hurtigt til. Vi købte 5, så vi kunne placere 2 på husets forside, 1 på siden af huset og 2 på bagsiden af huset. 

Jeg fik monteret den en af lamperne med det samme udenfor (det eneste sted, hvor der var strøm). Og jeg må blankt indrømme, at jeg bliver lige begejstret hver dag, når lyset automatisk tænder i det øjeblik, hvor solen går ned. Desuden er vi også ret glade for designet, som spiller så fint sammen med de nye vinduer og døre samt husets linjer. 

Lampen er lige nu indstillet til at tænde på lav styrke, når solen går ned, hvorefter den gradvist skruer op for lysstyrken i løbet af de efterfølgende 30 minutter. Og så slukker jeg blot lyset manuelt via appen på telefonen, når vi går i seng. 

Installationen gik overraskende nemt, men husk, at hvis du skal i gang med Philips Hue, så skal du bruge en Hue Bridge, hvis du vil styre dit lys fra telefonen (og det vil du). 

Ind til videre mine varmeste anbefalinger til Philips Hue Nyro udendørslampen. Jeg glæder mig helt til, at vi engang når til at kunne holde en fest, hvor lamperne skal lyse op i hver sin funky farve. 

Tørretumbler 

Alle de tilbud, som der var på tørretumblere under Black Friday, der passede indenfor vores budget, viste sig at være knap så gode “tilbud”. Men et par dage efter – under Cyber Monday/Week – lykkedes det os at finde en passende tørretumbler fra AEG. 

Og jeg synes prisudviklingen på den model, vi valgte, demonstrerer ret godt, at det er vigtigt at være opmærksom på “tilbud”: 

Her kan du se, at tørretumbleren kostede 6.999 kr. Under Black Friday/Week, mens den ugen efter (Cyber Week) falder til 2.999 kr., hvorefter den igen steg til 6.999 kr.  

Denne prisstatistik kan du finde ved at søge på PriceRunner efter det produkt, som du er interesseret i og derefter scrolle tilpas langt ned på siden. 

Vi endte med denne model til 2.999 kr. på tilbud, som har tjent os (primært Line) super fint. 

Kælderniveau

Vi har mere eller mindre ingenting foretaget os i kælderniveau udover alle dagligdagens gøremål. Men der er alligevel sket lidt i kælderniveauet! 

Døre, vinduer og glasparti 

Tilbage i efteråret bestilte vi en ny kælderdør, 6 nye vinduer og 1 stort glasparti med en dør i til at erstatte garageporten. Pga. verdenssituationen, så var der dog ret lang leveringstid. Leverancen ankom i uge 1, hvor vi fik hjælp til at få dem monteret, mens Line greb fugeopgaven og fugede hele vejen rundt. 

I stueplan beholder vi alle de nuværende vinduer, men i kælderetagen var standen simpelthen så dårlig, at elementerne ikke kunne reddes. Og se lige en visuel forskel, at de nye døre, vinduer og glaspartiet har gjort: 

Sat midlertidigt hegn op 

I den lidt mindre ophidsende skala, så har vi også sat et billigt, hurtigt og også midlertidigt hegn op i hele haven. Konceptet var simpelt: Et par håndfulde hegnspæle, nogle ruller sort havehegn og så ellers bare en masse strips til at holde herligheden sammen. 

Det kostede mindre end 1.000 kr., og det tog ikke Line og hendes far mere end et par timer at få sat op. 

Og resultatet har været helt som håbet. Herman er ikke kommet til at liste væk hjemmefra en eneste gang. Men jeg tror nu heller ikke, at han har prøvet. 

Det nyopsatte hegn kom dog også med en “sidegevinst”. Det har fanget op til flere personer (inklusiv mig selv), fordi det er umuligt at se i mørket. Ingen er kommet til skade! Og nu er det heldigvis så lyst om morgenen, at man skal stå absurd tidligt op for at blive fanget i det i nattemørket. Jeg tvivler dog på, at vi har en ny hegnsløsning inden næste vinter, men så har vi forhåbentligt lidt mere lys på. 

 

Stueniveau 

I stueniveauet er der til gengæld sket enormt meget! Alt vores produktive energi er blevet kanaliseret derind, og det har også rykket rigtig meget. Der mangler dog selvfølgelig liiiige det sidste. 

El 

Alle kabler er blevet trukket. Alle dåser er muret ind. Og det kan ikke laves om nu. Men jeg tror heldigvis også, at vi har været ret grundige med at sørge for, at vi har fået trukket strøm nok rundt til at dække vores behov – og lidt til. 

Det er et ret stort arbejde at trække nyt el, men der er ingen tvivl om, at det var den rigtige beslutning for os. 

Status på el-arbejdet er, at der mangler at blive trukket nogle få kabler i garagen. Derudover venter vi blot på at nå så langt med resten af huset, at vi kan få elektrikeren ud for at montere el-artiklerne, så vi endelig kan få strøm og lys i stueetagen. Og det bliver rart ikke at skulle have en kabeltromle som hotspot for samtlige ledninger! 

 

Badeværelset 

Badeværelsesrenovering er et helt kapitel for sig.
Og nøj, hvor har Line bare kæmpet for at få det færdigt. 

Det var en kæmpe rutchebanetur undervejs. Fx da vi begyndte at hugge gulvet op, så kom der det fineste terrazzogulv frem, som vi var ret glade ved, men dagen efter blev det også hugget op, fordi det lå vindskævt. (Og vi skulle jo også have gulvvarme…) 

Efter det nye betongulv var støbt med gulvvarme i, så blev det vådrumssikret, og det afsluttende betongulv blev lavet med “designerbeton”, som er skabt til vådrum. Det hedder Conteco, men selvom de siger, at det er nemt, så er vi ikke helt enige. Det var MEGA svært, men med Lines stædighed blev resultatet super godt. Og vi er vilde med det rå look, som det giver. Især i samspil med resten af rummet. 

Vi fandt ikke så mange andre betonalternativer på gør-det-selv-markedet, men der findes garanteret alternativer.

Væggene er blevet spartlet og malet, mens vi har sat klassiske hvide fliser op i bruseområdet. Vi har sat en skiferplade i som vindueskarm og malet vinduet hvidt, hvor vi også har fået skiftet det ornamenterede glas til normalt glas med film på 2/3-dele af det, så vi kan kigge ud til skoven, imens vi bader. 

Og sidst men ikke mindst: Loftet er blevet malet gult! 

Den gule farve hedder Spontan og er fra Jotun, mens den hvide på væggene og vinduet er den klassiske RAL 9010. 

Næste steps på badeværelset er at lavet nogle småreparationer, men vi har for første gang været i bad i vores eget hjem, siden vi købte det. Det var en kæmpe milepæl! Så går der dog nok lige lidt tid, inden der kommer lys, men det er til at leve med. 

 

Opsætning af lofter 

Vi fik en masse hjælp til at sætte vores nye loft op!
Og det var vi virkelig glade for, for det var sørme drøjt arbejde. 

Alt det gamle loft var pillet ned, så isoleringen var blottet. Her var første opgave at sømme de tilbageværende lægter efter, så vi var sikre på, at de sad ordentligt fast, inden det nye loft blev sat op. Dejlig enkelt opgave. Det handlede bare om at gå amok med en sømpistol. Udfordringen var blot, at sømpistolen var tung, og hvert skud sendte en strøm af isoleringsstøv ned i hovedet på en. 

Næste skridt var opsætning af OSB-plader. Men med en gipshejs og masser opladede batterier til sømpistolen samt gode venner og familie, så gik det vildt stærkt, da først vi lige havde lært at måle ordentligt op, inden vi skar pladerne til – det var især svært at ramme plet ift. at bore hul til loftudtagene. 

Inden vi fik set os om, så var der også blevet sat gipsplader op i hele stueetagen. Og det kan vi takke Lines far for! Det gav os en kæmpe saltvandsindsprøjtning, at det bare blev fikset så hurtigt, imens vi selv lavede andre ting. 

 

Fuldspartling 

Med lofterne på plads, så var det tid til at få væggene rettet op og fuldspartle dem samt lofterne. 

Først lapning af de værste huller med gipsspartel. Opsætning af armeringsbånd langs alle kanter og samlinger på gipspladerne samt lapning af skruehuller. 

Herfra fuldspartling af både vægge og lofter for at få en jævn og ensartet overflade. Hernæst slibning med girafslibermultisliber og god gammeldags slibeklods med sandpapir. Og så gentages herligheden: Fuldspartling og slibning for et perfekt resultat. 

Det var virkelig et udmattende arbejde, men til gengæld også super tilfredsstillende at blive færdig med. 

 

Maling af vinduer 

Alle vinduerne skal males – både indvendigt og udvendigt – og her har vi heldigvis fået Lines mor til at hjælpe os rigtig meget. Det er virkeligt undervurderet, hvor lang tid det tager at gøre de originale umalede vinduer hvide. Først slibes, så grundes, så finslibes, så males, så males og så males. 

Men det gør virkelig også en stor forskel, at de ellers brune vinduer bliver hvide. Man ser ud ad vinduet på en helt anden uforstyrret måde. 

Helikopterniveau 

Nu sætter den nuværende situation jo en begrænsning på meget af det, der er sjovt her i tilværelsen, men hvis alligevel lige skal stikke følehornene op fra byggestøvet, så har vi haft gang i disse ting: 

 

Holdt nytårsaften (beslutning om nyt gulv) 

Vi besluttede at holde nytårsaften hjemme på Fuglsang, især fordi vi gerne ville holde Herman hjemme og samtidig være sammen med ham. Det var der heldigvis et par gode venner, der gerne ville være med til. Derfor måtte vi shine hele hytten op, fjerne gulvpappen og hænge kilometervis af lyskæder op i det ufærdige loft. 

Men udover, at det blev en enormt hyggelig aften, som Herman klarede sig fint igennem, så blev det også en ret skelsættende aften for vores byggeprojekt. Vi havde nærmest ikke haft set vores gulv oppe i stueetagen, siden vores renovering gik i gang, fordi der konstant var gulvpap på. Pointen var selvfølgelig at passe så meget på gulvet som muligt, fordi vi ville shine det op som gulvet i kælderværelset. Da vi så så gulvet med nye øjne, så blev det klart for os, at gulvet ikke stod til at redde. Det var for skrøbeligt. Der var for store niveauforskelle. For stort mellemrum ud til væggene. Og for mange steder, hvor vi skulle lave kreative løsninger med helt nye gulvbrædder, der skulle forsøges matches med det originale gulv. 

På den måde førte nytårsaftenfesten til beslutningen om at lægge nyt gulv i hele stueetagen.  

 

Trænet Herman 

Hundehvalpe tager lang tid. Og hvis man har ambitioner for, hvad de skal kunne, og på hvilken måde de skal lære at kunne det på, så tager det endnu længere tid. 

Line har Herman til hundetræning to gange om ugen, og han skal selvfølgelig også luftes og trænes lidt hver dag. Han gør os dog stadig lige lykkelig hver dag. 

 

Budget 

En anden ting, som også optager os i ny og næ er vores byggebudget. Vi prøver at holde en nogenlunde opdateret fremskrivning af budgettet, så vi har et overblik over kommende byggeudgifter. Men det er ingen hemmelighed, at vores oprindelige renoveringsprojekt så langt fra slår til. 

Det, der især har rykket det oprindelig budget fra hinanden er, at vi besluttede at trække helt ny el samt lægge nyt gulv i hele stueplanet. 

Men selvom vores budget ikke holder, så er vi helt overbeviste om, at vi ikke har truffet nogle dårlige beslutninger i vores økonomiske prioriteter. Og det er heldigvis også kun få af beslutningerne, som har haft et dårligt udfald. 

Vores løsning på budgetudfordringen er ret simpel: Vi køber ind efter need to have og nice to have. Det betyder fx lige nu, at køkken, el og gulvslibning har højest prioritet, mens ting som fx efterisolering af loftet må vente. 

 

Deadline 

En ting, som vi dog ikke bekymrer os så meget over, er vores deadline. Vi bliver ofte spurgt, hvornår vi regner med at være færdige, men jeg er bange for, at vores bedste svar her er, at vi nok aldrig bliver helt færdige. Vi har mildest talt projekter til de næste mange år, så vores største begrænsninger er tid og budget. 

Men hvis vi alligevel skal sætte os selv lidt på spil, så er vi sikre på, at vi bliver færdige med de ting, som vi i første omgang har planlagt at lave i rummene på stueniveau, inden året er omme. 

 

Næste step 

De næste vigtige skridt i stueniveauet, inden vi nærmer os færdiggørelsen her, er som følger: 

 

Maling 

Vi er faktisk ved at være så langt, at hele stueetagen skal males! Alt er grundet, og vi har så småt taget hul på malearbejdet. Det har været en ret stor milepæl at nå hertil, og det var helt forløsende at skulle vælge farver til væggene. 

Grunden til, at vi først starter malearbejdet nu er, at det er først er ved at være nu, hvor vi er færdige med det meget svinene arbejde. Ifm. udskiftningen af gulvet har vi nemlig været nødt til at spartle hele gulvet ud. Og det kunne ikke undgås, at vi ville komme til at sprætte lidt på væggene. 

Alle lofterne bliver hvide (nu har vi jo allerede et gult loft ude på badeværelset). 

Alle vinduer, døre, paneler og radiatorer bliver råhvide (RAL 9010). 

Alle vægge inde i stuen bliver råhvide (RAL 9010). 

Alle vægge i entreen, gæsteværelset og kontoret bliver SPACE, som er en dæmpet beige. 

Vi kunne selvfølgelig ikke lade være med et lille twist, og derfor maler vi en grøn stribe inde på gæsteværelset, som både kommer til at være på loft og væg. 

 

Nyt gulv 

Det mest spændende punkt for os lige nu er at få lagt det nye gulv. 

Ind til videre har vi forberedt os ved at pille det gamle gulv af, slibe det værste skidt af undergulvet og så grundet det. Herefter fik det første lag selvnivellerende gulvspartling, som både skulle fylde huller og revner, men vi håbede også, at det kunne gøre det plant nok til, at det var klar til trægulvet. 

Det blev dog ikke plant nok i første lag, og derfor gav vi det hele et lag mere. Denne gang med assistance fra Lines far. Og denne gang blev resultat næsten, som vi ønskede. Der er lige et par enkelte fordybninger hist og her, som der skal fyldes lidt mere i, men så er det også så jævnt og ensartet, at det er klar til det rigtige gulv. 

Men det er et ret udfordrende arbejde at spartle gulvet. Og selv om det hedder “selvnivellerende gulvspartelmasse”, så skal det altså hjælpes ret meget på vej. Det, der især er udfordrende, er, at det skal spartles vådt i vådt, men det tørrer ret hurtigt og man kan kun blande så meget på forhånd ad gangen. Til første lag var vi to personer på opgaven og her var det nærmest umuligt at køre det vådt i vådt på et stort område. 

Derfor allierede vi os med Lines far, da vi skulle spartle andet lag, så vi bedre kunne starte en storproduktion. Jeg blandede konstant mere spartelmasse, Lars spartlede de store flader med et hjemmelavet “aftrækkerbræt”, og Line sørgede for, at der lå de rigtige mængder, og at portionerne flød ordentligt sammen. Herefter sleb Line gulvet for at gøre det helt fint og glat. 

Det betyder, at næste kapitel i gulvlægningen venter på, at vi har malet det hele færdigtVores nye gulv er et højkantsparketgulv i egetræ, som skal fuldlimes på. Når det er gjort, hvilket garanteret bliver en kæmpe udfordring i sig selv, så skal det spartles, slibes og lakeres – og så er det ellers klar til at holde resten af vores liv! 

 

Væg 

Når vægge og lofter er malet og gulvet lagt, så skal vi lige have sat en skillevæg op mellem dér, hvor køkkenet skal være og sofaafdelingen. Og så skal den selvfølgelig lige spartles, slibes og males… For stadig at bevare lidt sammenhæng mellem de to afdelinger, så vil vi dog indbygge et rektangulært vindue i toppen af skillevæggen. Mod sofasiden skal væggen bare males hvid, mens der skal sættes klinker op ind mod køkkensiden på den del, som ikke er dækket af køkkenelementerne. 

Der kommer også til at være en del el-arbejde i skillevæggen, fordi den samtidig bliver hotspot for en masse kabler. 

 

Køkken 

Og så kommer en af de absolut største milepæle: Køkkenet. 

Vi har udkig på et køkken fra IKEA, som vi synes er ret interessant ift. Mulighederne for at lave “hacks” på det hen ad vejen. Derudover lader prisen også til at være ret attraktiv. 

Line har lavet et udkast i IKEAs online program, der ser således ud – farven bliver lysegrå, selvom der er 3 forskellige farver på billedet: 

Det er helt vildt at kunne begynde at forestille sig, at vi kan komme til at lave mad i et rigtigt køkken, når nu Line har lavet mad under så kummerlige kår i et halvt år. 

Efter 5 måneder med opvask i hånden, så fik vi endelig lavet en kreativ løsning til at få installeret en lille bordopvasker inde i teknikrummet også. Og det har virkelig været en kæmpe glæde! 

Planen for det nye køkken er som udgangspunkt, at vi selv vil montere det, men lad os se, hvad der sker, når vi kommer lidt tættere på! Der er selvfølgelig lige lidt udfordringer til, at køkkenet ikke tidligere har været der, så der skal gøres lidt arbejde ift. at få lavet et nyt afløb og ting af den karakter. 

El 

Med køkken og alt andet på plads i stueetagen, så skal vi faktisk bare have tilkaldt elektrikeren for at montere al strømmen, og så kan vi flytte ind deroppe! 

Hvilken dag, det bliver! 

Fuglsang lige nu

Status i billeder, inden vi starter næste heat:

 

Husk at følge med på Instagram eller Facebook for hyppigere opdateringer. Lad os vide i kommentarfeltet nedenunder, hvis du har spørgsmål eller kommentarer.